Agito ve Katılım Emeklilik İş Birliği Sektöre Güç Katacak

Agito CEO’su Mutlu Uğursal ile Katılım Emeklilik ve Hayat Genel Müdürü Ayhan Sincek; “İş birliğimizin derinleşerek devam etmesini temenni ediyoruz”

January 6, 2023

-Agito ve Katılım Emeklilik  iş birliği nasıl başladı?

Ayhan Sincek:

Katılım Emeklilik olarak, daha önce kullandığımız sağlık sistemimizdeki verilerin dağınık ortamlarda yer alması sebebi ile, yeni bir altyapı arayışına girdik. Emeklilik branşındaki başarımızı sağlık tarafında da sürdürebilmemiz için bu tür bir dijital yatırımın gerekli olduğunun farkındaydık. Sağlık branşında en çok kullanılan uygulama olan Health4All, Agitonun sektör tecrübesini de göz önünde bulundurduğumuzda birçok açıdan benzersiz bir uygulama. Katılım Sağlık ürünlerinin de pazarda özgün bir deneyim sunma hedefi ile, Agito’nun bu özelliği arasındaki uyumu görebiliyorduk. Bu uyumdan doğan sinerji dolu takım çalışması sonucunda, dijital sigortacılık alanındaki iş birliğimiz başlamış oldu.

Mutlu Uğursal:

Sektörde önemli bir oyuncu olan Katılım Emeklilik’in sağlık braşında büyüme kararı vermesiyle, bu hedefe ulaşmasını sağlayacak altyapı ve yetkinliklere sahip tek şirket olarak bu iş birliği için görüşmeler gerçekleştirdik.

Bugüne kadar birçok önemli şirketin dijital dönüşümüne öncülük etmiş bir firma olarak, Katılım Emeklilik’in de müşterilerine global standartlarda hizmet sunabilmesi için sağlık branşındaki ürünümüz Health4All ile dijital dönüşüm çalışmalarına başladık.

2020 yılının başlarında gerçekleştirdiğimiz görüşmeler sonunda, Katılım Emeklilik’in sağlık branşındaki ilk iş ortağı olarak başladığımız bu projeyi, veri aktarım süreci de dahil olarak, 4 ay gibi kısa bir sürede canlıya almanın gururunu yaşıyoruz.

-Sağlık branşındaki bu dijital dönüşüm sürecinden beklentiniz nelerdi?

Ayhan Sincek:

Katılım Sağlık olarak, salgın sürecinde hızlı hareket ederek katılımcıların yanında olduğumuzu göstermek istedik. Pandemi başlangıcından kısa bir süre sonra sağlık sigortacılığı alanında dijital dönüşüm sürecine giriş yaparken beklentimiz, müşterilerimize tüm kanallardan en iyi hizmeti sunabilmekti. Tüm süreçleri, verileri ve raporları tek bir platformdan yönetebilmek, sunduğumuz hizmet kalitesini iyileştirmek adına bizim için çok önemli.

Diğer branşlardaki çalışmalarımız devam ederken, dijital dönüşümü olabildiğince hızlı gerçekleştirmek istiyorduk. Bu süreci kısa sürede tamamlamanın yanısıra sektör deneyimi yüksek ve yeni nesil sigortacılık altyapısını sağlayabilen bir iş ortağı ile yürütmek istedik.

Üst yönetimin karar verme süreçlerinde hızlı raporlamanın rolü oldukça büyük. Health4All ile tüm raporları daha hızlı oluşturabilmek, karar verme mekanizmalarımızın verimliliğini de artırdı. Hızlı, maliyetsiz entegrasyon süreci ve sonrasında kolayca ulaşabildiğimiz bakım ve iyileştirme servisleri Agito’yu tercih etmemizi sağlayan faktörler oldu. Özellikle zorlu banka entegrasyonlarını yönetebilen bir proje ekibiyle çalışmak, bu süreci daha kolay bir şekilde sürdürmemizi sağladı.

Mutlu Uğursal:

Sağlık branşında tüm kanallardan hizmet vermeyi hedefleyen Katılım Emeklilik için, olabilecek en kısa sürede, global hizmet kalitesi ve standartlarına uygun çözümler üretme vizyonuyla yola çıktık.

Yeni bir teknik altyapı ile sektörde büyümeyi hedefleyen müşterimizin verilerinin farklı ortamlarda olması sebebi ile bu projede bizi sıkı bir çalışma sürecinin beklediğinin farkındaydık. Agito’nun 24 yıllık tecrübesi ve proje ekiplerinin verimli çalışmaları sonucunda, farklı ortamlardaki verileri analiz edip, kaynağından alarak sistemlerimize entegre etmeyi kısa bir sürede başardık. Böylece, müşterimizin uçtan uca tüm sağlık sistemini, çevre sistemlerle entegre olarak, tek bir platformdan yönetmesini sağladık.  

Bu başarılı proje ile birlikte Agito olarak, “Dijital Sigortacılık” alanında yaptığımız yatırımlar doğrultusunda hem teknolojik hem de fonksiyonel olarak zenginleştirdiğimiz Healt4All ile sigorta sektörünün ihtiyaç duyduğu alanlarda öncü olma hedefimize emin adımlarla ilerlediğimizi tekrar göstermiş olduk. Türk sigorta sektörünün önde gelen şirketlerinden biri olan Katılım Emeklilik ile yapmış olduğumuz stratejik iş birliği ve projelerle, sağlık sigortacılığı alanındaki referanslarımıza bir yenisini daha eklemiş olduk.

-Proje sonucunda sektörde elde ettiğiniz rekabet avantajından bahsedebilir misiniz?

Ayhan Sincek:

Katılım Emeklilik sağlıktan eğitime hayatın her alanına dokunan yenilikçi ürünleriyle sektörde öncü olmayı başarıyor. Diğer branşlarda olduğu gibi sağlıkta da insanların ihtiyaç duyacağı tüm ürünleri Agito sistemleri aracılığıyla katılım esaslı olarak sunuyoruz. Bu da ürünlerimizi alanında benzersiz kılıyor. Bu anlayışla çalışan Katılım Sağlık da sağlık kategorisinde özellikle faiz hassasiyeti olanlar için güvenli bir alternatif haline geldi. Tahsilat, poliçe ve tazminat gibi tüm süreçlerin tek bir platformdan yönetilebilmesi, operasyonel verimlilik sağlayarak pazardaki büyümemize hız kazandırdı.

Agito ile gerçekleştirdiğimiz proje sonucunda, sağlık sigortalarında yeni kurumsal müşterileri bünyemize katarak hedeflediğimiz sağlık poliçesi sayısına emin adımlarla ilerliyoruz.

Mutlu Uğursal:

Türkiye’de sağlık sigortacılığı önemli bir pazara sahip, büyük oyuncular var. Health4All ürününün başarılı alt yapısı ile Katılım Emeklilik’in bu pazara daha avantajlı bir şekilde girmesini sağladık. Bu proje micro seviyedeki API servislerle tüm kanallara hızlı entegre olabiliyor. Özellikle yasal kurumlarla entegrasyon sırasındaki uyumluluğu regülatif süreçleri kolaylaştırıyor. Böylece Katılım Emeklilik pazarda rekabet avantajı sağlayarak, müşterilerine sağlık alanında daha kaliteli ve hızlı hizmet sunuyor.

Bu projenin başarıya ulaşmasının kilit noktası; Agito olarak sektördeki geniş müşteri portföyümüz sayesinde edindiğimiz tecrübelerle, olabilecek tüm zorlukları öngörerek hızlıca çözüm üretebilmemiz oldu. Bu vesileyle; proje yönetimi, proje takımı ve ona destek veren proje sonrası hizmetler, satış, insan kaynakları, finans, destek hizmetlerimiz de dahil olmak üzere, katkılarından ve azimli çalışmalarından dolayı tüm Katılım Emeklilik ve Agito ekiplerine teşekkürlerimi sunuyorum.

-2022 yılı için beklenti ve hedefleriniz nelerdir?

Ayhan Sincek:

Katılım Emeklilik olarak hayatın her alanına yönelik ürünlerimizle katılım esaslı BES ve katılım sigortacılığında öncü rol almaktan gurur duyuyoruz. Hem emeklilik tarafında hem de sağlık branşlarında iddialı büyümemiz sürüyor.

Önümüzdeki dönemde ürün çeşitliliği açısından da sektörümüzün giderek derinleşeceğini söyleyebilirim. Ayrıca yeni oyuncuların Türkiye piyasasına giriş yapmasıyla rekabet artacak ve bu da kalite çıtasını yükseltecektir.

Sağlık branşında başladığımız dijital dönüşüm projesini 2022 yılında daha fazla geliştirmeyi ve diğer faaliyet alanlarımızda da dijital dönüşüme öncelik vererek Agito ile olan iş birliğimizin devam etmesini temenni ediyoruz.

Benzer Yazılar

INSURTECH
SİGORTA SEKTÖRÜ
BİLİNİRLİK VE ÖDÜLLER
Agito’dan Yeni Bir Uluslararası Başarı!
Devamını oku
SİGORTA SEKTÖRÜ
Acentelikte ‘Dijitalleşme’ Merkezdeki Unsurlardan Biri Olacak
Devamını oku
DİJİTAL DÖNÜŞÜM
SİGORTA SEKTÖRÜ
INSURTECH
Sigorta Sektörünün Dijital Dönüşümü: Gelecekle Bütünleşmek
Devamını oku
Dijital dönüşümün ilk
adımını birlikte atalım.