Başarı Hikayesi - Garanti BBVA Emeklilik

Garanti BBVA Emeklilik, acenteleri için kullanıcı dostu bir portal hazırlamak amacıyla Agito ile iş birliği yapıyor.

BEST Dergisi Özel Röportaj
April 16, 2024

Garanti BBVA Emeklilik ve Agito Yaptıkları İş Birliğiyle Sektöre Değer Katıyor

Garanti BBVA Emeklilik Genel Müdürü Burak Ali Göçer iş birliği  hakkında şu bilgileri verdi: “Kurum olarak acente kanalında sektörde fark yaratacak yeni bir modelle sağlam bir büyüme stratejisi belirledik. Bu amaçla Agito ile 2020 yılından bu yana Agito dSales entegrasyonu projesinde birlikte çalışıyoruz. Proje kapsamında öncelikle acentelerimiz tarafından mevcut müşterilerin bilgilerinin kolayca görüntülenmesini sağlayan  fonksiyonları kullanıma açtık.  Acentelerimizin müşteri kazanımını kolaylaştırmak için hazırladığımız yeni ürün teklifi ve satış ekranlarını hayata geçirmek üzere aralıksız çalışıyoruz. Garanti BBVA Emeklilik ve Agito gibi kendi alanlarında öncü iki şirketin güçlerini birleştirdiği bu proje ile sektörün dijital dönüşüm sürecine değer kattığımıza inanıyoruz.’’dedi.

“Agito ile 2020 yılında başlayan iş birliğimiz, dSales projesinin kısa bir sürede canlıya alınmasıyla ivme kazandı.”

Günümüzde ürüne, hizmete hızlı ve kolay ulaşmanın en kıymetli unsurlardan olduğuna değinen Burak Ali Göçer; ”Garanti BBVA Emeklilik’te hem hız hem de kolaylık konusunda teknolojinin gücünden yararlanmayı önceliklendiriyoruz. En güçlü kaslarımızdan biri de dijitalleşme. Dijitalden satış ve satış sonrası tüm hizmetleri sunmaya önem veriyoruz. Sektöre baktığımızda dijitalden en çok BES satışı yapan lider şirket konumundayız. Acente sayımızın artmasıyla acente kullanıcılarına özel deneyimler tasarlayarak bu kanaldaki aktifliğimizi artırmayı hedefliyoruz.  dSales projesiyle birlikte acentelerimiz, müşterilerin bilgilerine kolayca ulaşabilir hale geldi. Böylece müşteri memnuniyetini üst seviyede tutmaya başladık. Müşteri takibinin kolayca yapılabildiği, müşteri özelinde uyarılarla acente kullanıcılarının süreçlerini rahatlatan tasarımları da hayata geçirerek, bu memnuniyeti daha da artırmayı hedefliyoruz. Ek olarak, BES, Çocuklara BES,  Prim İadeli Hayat Sigortası ve Tamamlayıcı Sağlık Sigortası gibi ürünlerimizin satış sürecinin kanal içerisinden tamamlanmasını sağlayacak alt yapının geliştirmelerini de tamamlayacağız. Dijital kanallarımızdan sunduğumuz hizmetler ve acenteler kanalında yaptığımız dSales projesiyle müşterilerimize yaşattığımız dijital sigortacılık deneyimini geliştirmeye devam edeceğiz.” dedi.

Agito CEO’su Mutlu Uğursal ise “Sigorta sektörünün bütünsel teknoloji partneri olarak, şirketlerin tüm iş süreçlerinde dijital dönüşüm ihtiyaçlarını yakından takip ediyoruz. 27 yıldır hem şirketlerin ihtiyaçlarına hem de sektör gelişmelerine uygun olarak ürün yelpazemizi büyütüyoruz. dSales de bu vizyonla geliştirilen, sigorta şirketlerinin satış sürecinde karşılaştıkları sorunlara yenilikçi çözümler sunan bir ürün. 

Sektörün en güçlü ve öncü şirketlerine yenilikçi satış yönetimi deneyimi sunan dSales’in ilk kullanıcılarından biri olan Garanti BBVA Emeklilik, sektör ihtiyaçlarını belirleme sürecinde de iş birliği yaptığımız şirketlerden biri oldu. 2020 yılında entegrasyon sürecine başladığımız dSales, Garanti BBVA Emeklilik çalışanlarının da katkılarıyla sektörde önemli bir değer kazandı.” diye görüşlerini belirtti.

dSales projesinin her paydaş için gerçek bir değer yaratmaya odaklandığını ifade eden Mutlu Uğursal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Projenin ana hedefi sigorta şirketlerinin kendisiyle acenteleri arasında iş yükünün azaldığı, iletişim ve kurumsal kültür aktarımının daha kolay, pratik ve güvenli bir şekilde yönetilebildiği bir dijital köprü yaratmak. Acenteler açısından dSales, self-servis olarak ve daha kolay bir ara yüz üzerinden tüm sigortacılık iş süreçlerini  yapabilecekleri bir dijital platform görevini başarıyla üstleniyor. 

“Garanti BBVA Emeklilik gibi öncü iş ortaklarımızdan gelen geri bildirimleri dikkate alarak, inovatif çözümler geliştirmeye odaklanıyoruz.”

Teknolojik mükemmelliğe verdiğimiz önem ve müşteri odaklı yaklaşımla kendimizi sürekli geliştirmemiz, bize sektör değişikliklerine hızlı bir şekilde yanıt verme yeteneği sağlıyor. Bu yeteneği kullanarak, sigorta şirketlerinin değişime hızla adapte olabilmesi için yeni yazılım altyapılarına yatırım yapıyor ve güncel teknolojilerin sunduğu fırsatlardan yararlanıyoruz. Hem kendi deneyimlerimizi hem de Garanti BBVA Emeklilik gibi öncü iş ortaklarımızdan gelen geri bildirimleri dikkate alarak son kullanıcı beklentilerini en iyi şekilde karşılamaya odaklanıyoruz. 2024 yılında, Hayat, Bireysel Emeklilik ve Sağlık ürünlerinde başarılı bir şekilde çalışan bu ürünü branş ve yetkinlik olarak zenginleştirmeyi hedefliyoruz. Süreçlerin daha kesintisiz ilerlemesi, yönetim ve sürdürülebilirlik açısından en iyi fonksiyonaliteye sahip olması adına sürekli iyileştirmeler yaptığımız dSales’in,  sektörde fark yaratan ürünlerimizden biri olacağına eminiz.

Benzer Yazılar

DİJİTAL DÖNÜŞÜM
SİGORTA SEKTÖRÜ
INSURTECH
Sağlık Sigortacılığında Dijital Dönüşüm - Neden Önemli?
Devamını oku
INSURTECH
SİGORTA SEKTÖRÜ
Gelecek için Sektörün Insurtech’e Yatırımı Şart
Devamını oku
BAŞARI HİKAYESİ
SİGORTA SEKTÖRÜ
Agito ve Katılım Emeklilik İş Birliği Sektöre Güç Katacak
Devamını oku
Dijital dönüşümün ilk
adımını birlikte atalım.